No niin päivitetty katsaus missä mennään.

A:t
Mellakan Aisha on ja elää edelleen Paulan hyvässä hoidossa. Ovat muuttaneet asumaan Kajaaniin. Koira on vilkas itsensä, hieman ehkä jo vanhuuden jäykkä toisinaa. Aisha leikkuutettiin jokin aika sitten kohtutulehdus epäilyn vuoksi. Koiralta löytyi viinirypälemäiset kystakasvaimet munasarjoista, jotka siis myös poistettiin kohdun myötä.

Mellakan Ansa juoksentelee edelleen Oulunssa päin, asuu siis edelleen Outin omistuksessa. Polvet ovat toisinaan enemmän ja vähemmän oireilleen ja tänä vuonna silmiin puhkesi plasnooma/pannus joka pysyy aika hyvin kurissa silmätipoilla. Polvien vuoksi syö särkylääkettä mutta koira on pirteä ja vilkas. Sai tänä vuonna kaverikseen toisen koiran perheeseen.

Mellakan Alina on koko poppoon virein teräsmuori. Asustaa Tuijan omistuksessa ja on vielä kertaalleen astutettu. Oli kesällä maalimiesleirillä harjoituskoirakkonakin. Koira voi hyvin ja ollut täysin terveenä. Alinalla on jo pari pentuettakin takana.

Mellakan Aatos on lopetettu. Aatun silmiin myös puhkesi plasnooma ja se ehti muuttua pannukseksi. Koiran näkö alkoi kärisä asiasta ja Outi päätyi lopettamaan koiran =( Ikävä jäi tätä rakasta harmaata jättiläistäni.

Mellakan Amandasta ei ole enää ollut vuosiin mitään tietoa, vieläkö lienee hengissä?

Mellakan Amiraali (Juri) jouduttiin lopettamaan jo vuonna 2010 välilevytyrän vuoksi, joka halvaannutti koiran.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B:t
Mellakan Bono
suoritti vartijakoirakorttikokeen hyväksytysti toukokuussa 2012 puolisoni Jussi Leinosen ohjauksessa.
Bono siis toimii työntekijänä Entersecillä =)
Harrastelemme montsua ja hakua. Kiva koira kaiken kaikkiaan ja niin vaudikas kuin koira vain voi olla.
Tavoitteena olisi vuonna 2013 korkata hakukoe ja mahdollisesti tälle syksyä koettaa pysyykö koira lapasessa mondioringissä.

Mellakan Brita asustaa Kiurivedellä edelleen Anne Kamusen omistuksessa ja ohjauksessa. HIeman kesän sairastelut korvatulehduksineen on rajoittanut harrastamista. Koira kävi kuitenkin nyt verikokeissa ja kaikki arvot olivat priimaa. Talveksi päälle kunnon maitohappo ja vitamiinikuurit ja ensivuonna tavoitteena on koulutustunnut Tokon voittajaluokasta.

Mellakan Brasse on käynyt enemmän ja vähemmän treenailemassa Ipoa ja siirtynee allekirjoittaneen ohjaukseen Ipon osalta. Sari siirtyy ohjaamaan Brassea mahdollisesti metsäjälkelle. Koira ei ole hempoimmasta päästä ohjattavia mutta kiva koira kaikenkaikkiaan. Katsotaan nyt miten yhteistyömme lähtee sujumaan.

Mellakan Banjo sai BH-kokeen suoritettua keväällä 2012 ja on nyt pääasiassa vietellyt kotikoiran elämää Sanna Huotarin hoteissa. Ilmeisesti kaikki ok.

Mellakan Bumba jouduttiin lopettamaan. Tapaturmainen polvivamma meni niin pahaksi että se alkoi vaikuttaa koiran luonteeseen. Koira kipuili jalkaasa jatkuasti. Maarit teki ison ja raskaan päätöksen päästää Bumba kivuista. Bumba lähti koirien taivaaseen 7.9.2012. =(
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
C:t

Mellakan Cuperkeikka siirtyi kokonaan Rebecka Nevalan omistukseen ja päätimme, että koira steriloidaan. Emmin takaa tulevat luusto-ongelmat olivat syynä jättää Kikka pois jalostuksesta. Koirasta itsestään on kasvanut hieno yksilö. Koira on ollut terve ja treenaa nyt mm. hakua, jälkeä, agilityä yms. Asustaa ruotsissa.

Mellakan Conna asustaa Kokkolassa Elina Lindholmin omistuksessa edelleen. Koiralla todettiin olevan allergiaperäistä ihomuutosta joka saatiin hoidettua antibiooteilla. Kuitenkin alkanut herkistyminen siitepölyille ja homeilla on haitannut harrastamista tämän kesän. Katsotaan miten käy, saadaanko koiran immuunivastettua nostettua ja koiraa siedätettyä. Aika näyttää. Tottista ovat kuitenkin enemmän ja vähemmän aktiivisesti treenailleet.

Mellakan Cosmo on ja asuu Sarin luona. Aloittaneet metsäjäljen harrastamisen tänä kesänä ja hieman siinä sivussa myös Tokoa omaksi iloksi. Koira on ollut terve ja voi hyvin.

Edesmenneet C.t:

Mellakan Cira jouduttiin lopettamaan mysteeriksi jääneen munuaisten tuhoutumisen vuoksi.

Mellakan Casper on myös lopetettu 24.4.2012. Koiralla todettiin muutosta lannerangassa (spondyloosi), joka sitten alkoi painaa hermoja selässä. Myös Cassulle ilmaantui allergisia oireita.

Mellakan Cyttä meni lopetukseen noin vuosikkaana kun alkoi rajusti ontuilla. Selässä ilmeisesti pahat muutokset/ kasvuhäiriöt. Cyttä ehti kuitenkin elinaikanaan paljastaa miljoonien vakuutuspetoksen, toimiessaan palokoirana poliisilla.

Mellakan Costo asusti Kannuksen kennellinjalla. Koira oireili 6kk ikäisenä panostiittia ja kuvattiin Ventelällä. Tuolloin ei mitään selvää löytynyt. Myöhemmin kun koiran ontuminen loppui noin 10kk iässä kuvista havaittiin pahat kyynärnivelen kasvuhäiriöt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
D:t

Mellakan Devil
asustaa Rovanniemellä Jonna Turpeenniemellä. Koiralla todettiin luustokuvissa pientä muutosta toisessa kyynärässä. Kyynärät 0/2 lonkat B/B sakraalisaatiomuutoksia ( eli siis vino lantio).
Koira harrastelee hakua ja jonkin verran jälkijuttuja. Haku päällimmäisenä kisatavoitteena. Koira on hyvin kookas.

Mellakan Damon muutti Kokemäeltä yksityiseen omistukseen. Koira oireili jostain syystä toista takajalkaansa ajoittain, mutta syytä siihen ei kuvista löytynyt. Koira meni palastuskoiraharrastajalle Kokemäelle Marjo Vennolle. Ilmeisesti siellä on nyt kaikki ollut ok. Luustokuvissa Damon oli A/A,0/1, selkä, olat ja polvet terveet.

Mellakan Duuri asustaa Simo Halon ohjauksessa ja toimii Rajavartiolaitoksen hommissa. Koiraa on kehuttu kaikin puolin hyväksi ominaisuuksiltaan. Kuvissa Duuri oli A/A 0/0, selkä ja olat terveet. Koira on ollut kaikinpuolin terve, lukuunottamatta tapaturmaisesti katkennutta hammasta joka on korjattu. Duuri myös suoritti BH-kokeen 9/2012 ensimmäisenä D-läisenä.

Mellakan Dacco (Takku) on jatkanut suojeluharrastustaan edelleen Kuopiossa Roivaisen Markun ohjauksessa ja omistuksessa. Kuulin että heillä menee hyvin ja koiralla on ominaisuuksia lajiin. Ei ole käynyt virallisissa kuvissa.

Mellakan Darra on Eva Väliluoman omistuksessa edelleen Kaasmaskussa. Hyvin kuulemma menee ja kovasti treenaillaan. Koira kävi kuvissa ja virallisia tuloksia odotellaan. Lonkista varovainen arvio C:t mutta katsotaan mitä liitosta tulee. Kyynärät 0/0, selkä ja olat terveet.

Mellakan Duska ( Turo) asuu Ylivieskassa Mari Kuulalla tervehtien lemmikkieläinhoitolan asiakkaista. Vauhdikas koira mutta terveys on nyt reistannut pahemma kerran. Koira alkoi kesällä ontua voimakkaasti kaikkia jalkojaan, koira kävi kuvissa joissa todettiin ristiluun epämuodotuma joka vääntää rankaa voimakkaasti vinoon, toinen lonkka ei ole oikein lonkkamaljassa. Koiraa on hierottu joka auttaa sitä mutta ilmeisesti nyt on välilevy luistamassa tms. joka vaatisi magneettikuvauksen.
Seurataan mikä on tilanne ja miten asia etenee. Todella harmittavaa koska koiralla olisi ominaisuuksia vaikka ja mihin ja ohjaaja on aktiiivinen treenaamaan koiraa.

Mellakan Dana loukkasi itsensä pahoin noin vuosi sitten hakutreeneissä. Ontumista oli vaihdellen pitkän aikaa kunnes lähes vuosi tapahtuneesta koira saatiin kunnon tutkimuksiin. Normaali röntgenissä aikaisemmin näkynyt "vamma" osoittautui irronneeksi varislisäkkeeksi kyynärässä ja lähes vuoden jatkunut ontuilu kasvuiässä olevalle koiralle ei ollut hyväksi. Toisen etujalan värttinäluuhun oli muodostunut ylimääräistä rustokasvua. Koira on nyt tähystyleikattu helsingissä ja toipunut aivan loistavasti. Pitkä ja vaativa sairasloma sekä kuntoutus on ollut tämän kesän aiheena.

Edesmenneet D:t

Mellakan Diili on lähtenyt koirien taivaaseen kesällä 2012. Luustokuvista koira sai liitosta lausunnon 1/2, E/E, selkä, olat ja polvet terveet. Koira ei kuitenkaan varsinaisesti mitään koskaan oireillut. Perheeseen kuitenkin tuli toinen koira kisakoiraksi,eikä nartut tulleet lainkaan toimeen keskenään. Petra päätyi laittamaan lopulta Tällin pois koska ei halunnut sitä kiertoon eikä sen koiran vaativalla luonteella siitä olisi ollut kotikoiraksikaan eikä varsinkaan osaamattomiin käsiin. Tavoitteellista kisakoiran uraa tuolla luustolla ei kannattanut alkaa luomaan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MELLKAN SIJOITUSNARTTUJA:

Kennelliini hankittiin kasvamaan kevään 2012 aikana pari uutta nartun alkua.

Beelzebub ( Molla) s. 5.2.2012
(Bacteroides Sako - Reikon Sehr Zierlich)
Asustaa sijoitusopimuksella Maarit Lahdenperän luona Haapavedellä.

Raciel's Fiigor (Myy) s. 4.4.2012
(Jurassic Jarox - Jurassic Koffie)
Asustaa sijoitussopimuksella Riikka Honkasen luona Kokkolassa.
Harrastustavoitteina Haku, Jälki ja PEKO toiminta.

Edelleen aktiivisia ja luotettavia sijoituskoteja etsitään mahdollisten sijoitusnarttujen
kodeiksi tulevaisuuteen.

Olen myös kiinnostunut aikuisista, ehdottoman terveistä, luonneominaisuudet täyttävistä
aikuisista narttu saksanpaimenkoirista liisaus sopimukseen tai jopa ostoon.

Emiliaa ei enää käytetä jalostukseen. Koiran on todettu periyttävän voimakkaasti luusto ongelmia
mistä sitten johtuneekaan, mutta narttu on nyt leikuutettu. Joten uusia linjoja kaivataan.